XXI Festa del Trinxat

XXI Festa del Trinxat
28
abr.

festa_trinxat_2016El dissabte 27 de febrer va tenir lloc la 21a edició de la Festa del Trinxat de Puigcerdà. Un any més, el pavelló poliesportiu de Puigcerdà va ser testimoni d’una de les festes gastronòmiques més importants de la comarca.

El sopar, previst a les 21 h, va albergar entre 800 i 1000 comensals tant de Puigcerdà i la Cerdanya com de la resta del país, de França i d’Andorra, i va comptar amb la presència de diverses personalitats rellevants de la vida cultural, social i política.

El menú va ser elaborat amb producte de proximitat. D’entrants, no hi van faltar els embotits i formatges de la nostra Vall que acompanyaran un gotet d’amanida amb foie i codonyat i una sopeta de farigola. Com a plat protagonista, el trinxat amb rosta que s’elabora amb trumfes (patata cerdana) i amb la col d’hivern, una col d’una varietat molt concreta i que ha d’haver estat tocada pel gel de les nits cerdanes. Després d’aquest plat tan típic de la nostra comarca van degustar un timbal de melós de vedella amb cremós de moniato. De postres, un pastís que elaboraran els pastissers de Puigcerdà.

La Festa del Trinxat va més enllà d’un sopar de gala i vol ser un aparador de la gastronomia cerdana, dels seus plats més tradicionals i dels productes de la terra. Per acompanyar la vetllada hi va haver diverses actuacions i després del sopar, ball de nit, amenitzat amb el ja tradicional grup Stress Band.

El certamen l’organitza l’Ajuntament de Puigcerdà i el Patronat Municipal de Turisme, i compta amb la col·laboració imprescindible de l’associació gastronòmica Cuina Pirinenca de Cerdanya i de diversos restaurants, proveïdors i establiments de Puigcerdà i comarca. El cartell de la Festa del Trinxat 2016 és obra de la Puigcerdanesa Rosa Casas i Coll.

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *