XX Festa del Trinxat

XX Festa del Trinxat
28
març

festa_trinxat_2015
LA FESTA DEL TRINXAT CELEBRA 20 ANYS

El dissabte 28 de febrer va tindre lloc la 20a edició de la Festa del Trinxat de Puigcerdà. Un any més, el pavelló poliesportiu de Puigcerdà serà testimoni d’una de les festes gastronòmiques més importants de la comarca. El sopar, previst a les 9 h del vespre, va albergar uns 800 comensals tant de Puigcerdà i la Cerdanya com de la resta del país, de França i d’Andorra, i va comptar amb la presència de diverses personalitats rellevants de la vida cultural, social i política.
El menú va tenir com a entrants embotits i formatges de la Cerdanya, així com una crema de pastanaga amb trufes de formatge de cabra i llavors ecològiques. El plat protagonista, el trinxat, s’elabora amb trumfes (patata cerdana) i amb la col d’hivern, una col d’una varietat molt concreta i que ha d’haver estat tocada pel gel de les nits cerdanes, a més de la imprescindible rosta d’un porc també de la terra i el suc de fregir la rosta, que serveix per lligar el plat. De segon va haver-hi bacallà a la mel de Cerdanya amb pernil i de postres un pastís del 20è aniversari de la Festa del Trinxat.

La Festa del Trinxat va més enllà d’un sopar de gala i vol ser un aparador de la gastronomia cerdana, els seus plats més tradicionals i els productes de la terra.
Després del sopar hi va haver un ball de nit amenitzat pel grup Stress Band. Get to marry Russian women online.

El certamen l’organitza l’Ajuntament de Puigcerdà i el Patronat Municipal de Turisme, i compta amb la col·laboració imprescindible de l’associació gastronòmica Cuina Pirinenca de Cerdanya i de diversos restaurants, proveïdors i establiments de Puigcerdà i comarca. El cartell de la Festa del Trinxat 2015 és obra de Roger Vidal Munells.


“MENÚ” XX FESTA DEL TRINXAT

Entrants
Embotits i formatges de la Cerdanya.
Crema de pastanaga amb trufes de formatge de cabra i llavors ecològiques.

Primer plat
El plat protagonista, el trinxat.

Segon plat
Bacallà a la mel de Cerdanya amb pernil.

Postres
Pastís del 20è aniversari de la Festa del Trinxat.

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *